Margits helggryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar 45 minuter

Lättlagad och god gryta som publicerats i ortstidningen

Ingredienser

  • 400 g magert bogfläsk
  • 1 gul lök
  • 1 syrligt äpple
  • Margarin eller smör
  • 2 ½ msk äkta soya
  • 2 tsk stött rosmarin
  • 1 krm örtsalt
  • 1 msk vetemjöl
  • Vatten
  • Instruktioner

    1. Skär fläsket i 1 cm breda strimlor. Lägg dem i en låg form. Häll över soya och rosmarin, låt marinera svalt ett par tim. Vänd köttet ett par ggr under tiden.
    2. Skala och tärna äpple och lök. Fräs detta lätt i en gryta. Bryn köttet och tillsätt i grytan. Vispa ur pannan med litet vatten. Häll detta över grytan, skall knappt täcka köttet.
    3. Lägg lock på grytan och låt småkoka 25-30min. Red av med vetemjölet utrört i litet vatten. Smaka av med salt och peppar.
    4. Servera med kokt ris och gärna en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben