Marinerad stekt lax

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 15 minuter

Gudomligt god

Ingredienser

  • 11/4 kg laxfilé av mittbiten
  • Limemarinad
  • 1 msk majsolja
  • saften av 1 lime
  • 2 krossade vitlöksklyftor
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 tsk timjan
  • ½ tsk citronpeppar
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Lägg laxen med skinnsidan ner i en smord ugnssäker form. Blanda ingredienserna till marinaden och pensla den över laxen, låt stå i ca 20 minuter. 2. Sätt ugnen på 200 grader. Skär laxen i 2 cm breda skivor men som hänger ihop i botten. Sätt in formen i ugnen oc stek i ca 15 minuter. Servera laxen ljummen med lime och mangosås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Lax, lax, lax
    Vi är bortskämda med lax här i Sverige och är nästan trötta på den und...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben