Marsipan

Serverar: 1 portioner

Gör din egen marsipan fri från konserveringsmedel och andra tillsatser.

Ingredienser

  • 25 g smör eller margarin
  • 1 dl vatten
  • 1 dl vetemjöl
  • 500 g mandelmassa
  • 4 dl florsocker
  • Instruktioner

    1. Koka upp matfett och vatten i en kastrull. Tillsätt mjölet och vispa tills smeten släpper kastrullens kanter. Låt smeten kallna.
    2. Riv mandelmassan på rivjärn eller matberedarens rivskiva. Blanda den kalla smeten med mandelmassa och florsocker till en smidig marsipan.
    3. Färga eventuellt marsipanen röd, grön och gul med karamellfärg eller låt den vara ofärgad.
    4. Smaksätt eventuellt marsipanen med t ex choklad, hackade nötter, apelsinskal eller kardemumma.
    5. Observera att karamellfärg är ett tillsatsämne (sockerkulör).

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Tine 7 mars 2008

    Jättebra recept Tack Tine

    Relaterade Artiklar

    Nyheter
    Det händer mycket nytt på matfronten just nu. Här kan du läsa om ny...

    Nötter
    Tyvärr är det alltför många som är allergiska mot denna godsak. Idag h...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben