Gör din egen marsipan fri från konserveringsmedel och andra tillsatser.
Ingredienser
25 g smör eller margarin
1 dl vatten
1 dl vetemjöl
500 g mandelmassa
4 dl florsocker
Instruktioner
- Koka upp matfett och vatten i en kastrull. Tillsätt mjölet och vispa tills smeten släpper kastrullens kanter. Låt smeten kallna.
- Riv mandelmassan på rivjärn eller matberedarens rivskiva. Blanda den kalla smeten med mandelmassa och florsocker till en smidig marsipan.
- Färga eventuellt marsipanen röd, grön och gul med karamellfärg eller låt den vara ofärgad.
- Smaksätt eventuellt marsipanen med t ex choklad, hackade nötter, apelsinskal eller kardemumma.
- Observera att karamellfärg är ett tillsatsämne (sockerkulör).
Liknande recept
Kommentarer (1)
Relaterade Artiklar
Nyheter
Det händer mycket nytt på matfronten just nu. Här kan du läsa om ny...
Nötter
Tyvärr är det alltför många som är allergiska mot denna godsak. Idag h...
Jättebra recept Tack Tine