Matmuffins

Serverar: 8 portioner

Tid: 30 minuter

Ett anpassat recept som passar för alla

Ingredienser

  • 2 st ägg eller äggersättning , t ex 1,5 tsk husk uppvispat med 1,5 dl kokande vatten
  • 3 dl gräddfil eller 1 fp iMat
  • 1 dl olja (jag använder rapsolja)
  • 3 dl vetemjöl (eller fin glutenfri mix)
  • 3 dl råg- / grahamsmjöl (eller grov glutenfri mix)
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 dl fyllning: t ex rökt skinka , bacon , salami eller annat kött , broccoli , brysselkål , champinjoner , riven morot
  • 1 dl gul lök , purjolök
  • 3 tsk pepparrot (ev)
  • 3 dl riven ost (vanlig eller fetaost)
  • Instruktioner

    1. Rör ner fyllningen i mjölblandningen och blanda ner allt i äggblandningen. Klicka ut i stora muffins-formar och strö över den rivna osten
    2. Grädda i 225 grader i 15-20 min eller tills de har fått fin färg.
    3. Servera till soppa eller en kopp te.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Muffins
    Muffins är kanske ett av de bakverk som går att variera allra mest. Du...

    Baka muffins- trendigt och enkelt
    Vi bakar inte längre sju sorters kakor och har kaffekalas. Istället...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben