Matmuffins med Västerbottenost och gräslökskräm

Serverar: 8 portioner

Byt ut det klassiska brödet mot matiga muffins dekorerade med härligt krämig mjukost som smaksatts med gräslök.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl naturell yoghurt
  • ½ dl rapsolja
  • 3½ dl vetemjöl
  • 2½ tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 150 g riven Västerbottenost
  • Gräslökskräm
  • 250 g Philadelphiaost
  • 1 dl crème fraiche
  • ½ dl finhackad gräslök
  • Salt
  • Peppar
  • Servering
  • Gräslök
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Vispa samman äggen, yoghurten och rapsoljan i en skål. Blanda mjölet, bakpulvret och saltet i en separat bunke och vänd sedan ner blandningen i äggsmeten. Vänd slutligen ner den rivna Västerbottenosten.
    3. Fördela smeten i muffinsformar och grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Gör ett stickprov för att se när muffinsen är färdiggräddade. Ta ut och låt svalna.
    4. Lägg alla ingredienser till gräslökskrämen i en matberedare och mixa till en slät kräm.
    5. Spritsa krämen på muffinsen och dekorera med gräslök.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben