Medelhavspaj

Serverar: 6 portioner

Den här frestande sojafärspajen med soltorkade tomater, oliver och rosmarin kommer att få alla på fall.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g smör
  • 3 msk vatten
  • Pajfyllning
  • 400 g sojafärs
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl grädde
  • 1 tsk salt
  • 5 soltorkade tomater
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1 dl riven ost
  • ½ dl oliver
  • 250 g körsbärstomater
  • Topping
  • Rucolasallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skär smöret i mindre bitar och nyp ihop med mjölet i en bunke. När du har fått en hyfsat gryning massa tillsätter du vattnet och knådar snabbt ihop till en smidig deg. Plasta in och låt vila i kylskåpet i 30 minuter.
    3. Tryck sedan ut degen i en pajform. Pricka med en gaffel och förgrädda mitt i ugnen i 8-10 minuter.
    4. Stek sojafärsen i lite olja. Finhacka den gula löken och vitlöksklyftorna och låt steka med i några minuter. När löken har mjuknat och fått lite färg tillsätter du grädde, rosmarin och salt. Låt grädden koka in. Hacka de soltorkade tomaterna och rör ner.
    5. Häll ner pajfyllningen i det förgräddade pajskalet. Riv osten och strö den över fyllningen. Halvera oliverna och körsbärstomaterna och sprid ut dem över osten.
    6. Grädda pajen i 25 minuter eller tills osten har smält och fått fin färg.
    7. Servera pajen varm, ljummen eller kall med lite rucolasallad på toppen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben