Mexikansk salsa

Serverar: 8 portioner

Tid: 45 minuter

Påminner väldigt mycket om chunkysalsan man köper på burk.

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • ½ dl olja
  • 1½ msk chilipulver
  • 1½ tsk spiskummin
  • 1tsk koriander
  • 2msk tomatpuré
  • 2-3 röda chilifrukter, urkärnade, strimlade
  • 2 burkar krossade tomater
  • 1 tsk salt
  • 1 msk vinäger
  • 2 tsk strösocker
  • Instruktioner

    1. Fräs lök och vitlök i olja tills den blir mjuk utan att ta färg. Tillsätt kryddorna samt tomatpurén och låt det fräsa med en stund.
    2. Tillsätt resterande ingredienser och låt småkoka i 20-30 minuter.
    3. Smaka av och låt sedan såsen kallna.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    EKC6150 10 januari 2010

    Det här var ju kul att fixa sin egen salsa.Att den dessutom blev väldigt god är ju ingen dum bonus.Tack för receptet mvh Jocke

    Relaterade Artiklar

    Mexikansk matlagning
    Mexikansk matlagning är en blandning av den centralamerikanska, spansk...

    Härliga, enkla sommarrätter!
    Dags att ladda, nu är picknicktiderna här! Dessutom vill man ju gärna...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben