En mycket lätt och god variant.
Ingredienser
500 g kokt rensad fisk gärna lax
3 dl mellan grädde
½ - 1 liter fiskfond (helst egen) annars drygt 1 tärning
½ citron pressad
½ finhackad rödlök eller purjolök motsvarande
4 msk finhackad dill
2 - 3 msk chilisås
Salt
Peppar
Maizena för att reda av såsen
Instruktioner
- Koka upp fiskfonden med lite lök,salt och pressad citron, har du vitt vin så ha gärna i någon dl, lägg i fisken efter ca 15 minuter och låt den små sjuda i några minuter tills den i princip är klar.
- Värm upp ca ½ liter av fonden, grädden, chilisåsen, löken, dillen och salta och peppra efter önskad smak och låt den puttra i ca 10 minuter och red av till önskad koncistens.
Under tiden rensar du fisken och fördelar den i en form för att sedan hälla över såsen så det täcker och lite mer och in i ugnen på ca 200 grader i 15-20 minuter.
Servera med pressad potatis eller ris.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Relaterade Artiklar
Nyheter
Här kan du läsa om nyheter i matbranschen, om nya restauranger och nya...
När fisk är som godast
Till dig som älskar fisk - bestäm dig inte i förväg vilken fisk du ska...
Kreativ återanvändning
Det pågår ett enormt slöseri i det här landet. Mat för miljarder går d...
Hej nu är middagen avklarad god fiskgratäng och vilken härlig så kommer att göra om den 5 p från mej monica