Min fiskgratäng

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

En mycket lätt och god variant.

Ingredienser

  • 500 g kokt rensad fisk gärna lax
  • 3 dl mellan grädde
  • ½ - 1 liter fiskfond (helst egen) annars drygt 1 tärning
  • ½ citron pressad
  • ½ finhackad rödlök eller purjolök motsvarande
  • 4 msk finhackad dill
  • 2 - 3 msk chilisås
  • Salt
  • Peppar
  • Maizena för att reda av såsen
  • Instruktioner

    1. Koka upp fiskfonden med lite lök,salt och pressad citron, har du vitt vin så ha gärna i någon dl, lägg i fisken efter ca 15 minuter och låt den små sjuda i några minuter tills den i princip är klar.
    2. Värm upp ca ½ liter av fonden, grädden, chilisåsen, löken, dillen och salta och peppra efter önskad smak och låt den puttra i ca 10 minuter och red av till önskad koncistens. Under tiden rensar du fisken och fördelar den i en form för att sedan hälla över såsen så det täcker och lite mer och in i ugnen på ca 200 grader i 15-20 minuter. Servera med pressad potatis eller ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    monicadanell 22 november 2010

    Hej nu är middagen avklarad god fiskgratäng och vilken härlig så kommer att göra om den 5 p från mej monica

    Relaterade Artiklar

    Nyheter
    Här kan du läsa om nyheter i matbranschen, om nya restauranger och nya...

    När fisk är som godast
    Till dig som älskar fisk - bestäm dig inte i förväg vilken fisk du ska...

    Kreativ återanvändning
    Det pågår ett enormt slöseri i det här landet. Mat för miljarder går d...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben