Mörk chokladkaka smaksatt med te och kanelstrut med jordgubbar

En mastig och helt underbar chokladkaka som serveras med kanelrån fyllda med jordgubbar samt dekoration av jordgubbssås och baileyssås.

Ingredienser

  • 3/4 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 50 g äggula
  • 150 g socker
  • 500 g mörk choklad, 70%
  • 2 tepåsar, svart te
  • Kanelrån
  • 100 g smör
  • 1 dl socker
  • 1 msk ljus sirap
  • ½ tsk kanel
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl vatten
  • Jordgubbssås
  • 100 g jordgubbar
  • 2 tsk råsocker
  • Vatten
  • Baileyssås
  • ½ dl baileys
  • ½ dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 äggula
  • Jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Koka upp mjölk, låt tepåsarna dra i den 5 minuter, tillsätt grädden och koka upp, ta bort från värmen. Rör ner äggulor, socker och choklad. Rör tills chokladen och sockret smält. Smörj en form, 23 cm i diameter och häll smeten i formen och ställ i kyl över natten.
    2. Kanelrån: Smält smöret och låt det svalna. Blanda socker, sirap, kanel, mjöl och kallt vatten till en jämn smet. Tillsätt det smälta smöret och rör om. Klicka ut i portioner om ca 1 msk smet på en bakpappersklädd plåt. Grädda vid 200 grader i 5 minuter. Forma till strutar och låt svalna.
    3. Jordgubbssås: Mixa jordgubbarna, koka ihop. Tillsätt vatten och råsocker, koka ihop till en simmig sås.
    4. Baileyssås: Koka ihop vispgrädde och vaniljsocker ta från värmen och vispa ner äggulan. Låt svalna. Tillsätt baileys.
    5. Skär chokladkakan i portionsbitar, lägg på en tallrik, dela jordgubbarna och fyll rånen. Klicka ut jordgubbs- samt baileyssås på tallriken. Servera

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben