Morötter med koriander

Serverar: 4-6 portioner

Kokta morötter var inte min favoritgrönsak när jag var barn, läskigt mosiga tyckte jag. Men det var nyttigt sa mamma... Den här varianten på kokta morötter är helt OK.

Ingredienser

  • 1 kg morötter, skalade, delade i decimeterlånga bitar och sedan skurna i kvartar på längden
  • 6 msk vatten
  • 3 msk färskpressad citron
  • 3 msk olivolja
  • 1-2 msk spiskummin
  • 2 klyftor vitlök
  • färsk hackad koriander om du gillar det
  • Instruktioner

    1. Lägg morötterna och 6 msk vatten i en stor stekpanna som du har lock till. Salta en aning.
    2. Koka upp och låt sjuda i ca 7 minuter, tills morötterna är mjuka men fortfarande krispiga. Häll av om det är något vatten kvar, och lägg morötterna i en stor skål.
    3. Blanda ner vitlök, spiskummin, olja och citron. Krydda med salt och peppar. Hit kan du förbereda - morötterna kan stå svalt i upp till ett par timmar.
    4. Blanda ner koriandern precis innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Härliga fiskrätter!
    Lax känns riktigt somrigt, ja, egentligen alla fiskar. Hur somrigt...

    Nyttiga tips och råd!
    Tips, råd och kunskaper om näring och grönt får vi aldrig för mycke...

    Pesto
    Pesto är den där gröna såsen som är så god i sallader, på pasta eller...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben