Morotsbiffar med couscoussallad

Serverar: 4 portioner

Enkel vegetarisk rätt som bara tar 20 minuter.

Ingredienser

  • 1 kg morötter
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl ströbröd
  • 1 dl blandade frön tex. sesam-,solros- och pumpafrön
  • 1 tsk salt
  • 1 krm malen svartpeppar
  • 2 msk smör
  • 2 dl couscous, gärna stor couscous
  • 1 röd tärnad paprika
  • 1 finhackad rödlök
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 1 ask, ca 50 g blandad sallad
  • 2 dl gräddfil
  • Instruktioner

    1. Skala och riv morötterna på den grova sidan av rivjärnet. Blanda morötterna med ägg, ströbröd och blandade frön. Salta och peppra.
    2. Forma till små biffar och stek i smör i en stekpanna på medelvärme ett par minuter på varje sida. Koka couscousen enligt anvisningen på förpackningen.
    3. Blanda den varma couscousen med paprika, rödlök och bladpersilja. Salta och peppra. Skölj salladen och skaka den torr.
    4. Servera morotsbiffarna med couscous, sallad och en klick gräddfil.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben