Morotssoppa med grillad paprika

Från Anna Skipper

Ingredienser

  • 1 kg morötter, skala och skiva
  • 1 gul lök, skivad
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk ekologiskt smör
  • 3 msk grillad paprika på glasburk, strimlade
  • 3 tärningar kycklingbuljong
  • 1 l vatten
  • 2 tsk salt
  • Nymalen svartpeppar
  • ½ dl finhackad basilika eller persilja
  • Garnera med grillad paprika
  • 1 msk av oljan från paprikan, och persilja
  • Instruktioner

    1. Värm upp olivolja och smör i en tryckkokare. Fräs lök och morötter någon minut och häll sedan i övriga ingredienser. Tryckkoka i 8 min på högt tryck.
    2. Stavmixa innehållet till önskad konsistens. Häll upp i soppskålar och garnera med några strimlor grillad paprika, några droppar olja och en knippe persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    frucaos 13 januari 2010

    Den soppan var inte alls dum! Lättlagad också, för att inte nämna snabb.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben