Nässelsoppa!

Serverar: 4 portioner

Har fått detta recept från urfotingen via fjäderlös tvåfotingens goda matkunskaper.

Ingredienser

  • 1 liter nässlor
  • 1 buljongtärning
  • 1 vitlöksklyfta eller 1 gul lök
  • 1/2 liter vatten först, ytterligare 1/2 liter senare
  • 1 1/2 dessertsked mjöl
  • Servera med ägghalvor
  • Instruktioner

    1. 1 liter nässlor, hårt packade. Sköljes i 3 liter vatten. Ta bort grova stjälkar.
    2. Koka upp 1/2 liter vatten och lägg i nässlorna. Koka en stund så de blir mjuka. Låt svalna något, mixa nässlor och vattnet.
    3. Rör ut en buljongtärning i en halv liter kokande vatten och red av med mjöl. Pressa i en vitlöksklyfta eller en gul lök. Koka upp, häll sedan i nässelblandningen. Det får inte koka mera.
    4. Servera med ägghalvor.

    Liknande recept

    4.7
    30 min
    4
    5
    5
    40 min
    4-6

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Ut och leta "musöron"
    Nu undrar du nog om jag blivit helt tokig. Men musöron kallas faktiskt...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben