Har fått detta recept från urfotingen via fjäderlös tvåfotingens goda matkunskaper.
Ingredienser
1 liter nässlor
1 buljongtärning
1 vitlöksklyfta eller 1 gul lök
1/2 liter vatten först, ytterligare 1/2 liter senare
1 1/2 dessertsked mjöl
Servera med ägghalvor
Instruktioner
- 1 liter nässlor, hårt packade.
Sköljes i 3 liter vatten. Ta bort grova stjälkar.
- Koka upp 1/2 liter vatten och lägg i nässlorna. Koka en stund så de blir mjuka.
Låt svalna något, mixa nässlor och vattnet.
- Rör ut en buljongtärning i en halv liter kokande vatten och red av med mjöl.
Pressa i en vitlöksklyfta eller en gul lök. Koka upp, häll sedan i nässelblandningen. Det får inte koka mera.
- Servera med ägghalvor.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Ut och leta "musöron"
Nu undrar du nog om jag blivit helt tokig. Men musöron kallas faktiskt...