Nässelsoppa

Serverar: 4 portioner

En kanongod nässelsoppa som är väl värd att prova

Ingredienser

  • 6 dl kycklingbuljong
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 gul lök
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 100 gr förvällda nässlor
  • 2 msk citronsaft
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Koka upp buljongen ihop med pressad vitlök och hackad gul lök,matlagningsgrädden. låt sjuda en stund. Blanda ner nässlorna. Koka upp snabbt, mixa och sila. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.

    Liknande recept

    4.7
    30 min
    4
    5
    5
    40 min
    4-6

    Kommentarer (1)

    boz1965 22 april 2009

    Nässelsoppan är som allra bäst nu på våren när nässlorna är späda och fina. :)

    Relaterade Artiklar

    Ut och leta "musöron"
    Nu undrar du nog om jag blivit helt tokig. Men musöron kallas faktiskt...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben