Örtfyllda fläskkotletter

Serverar: 4 portioner

Denna örtfyllning piffar verkligen upp de annars så traditionella fläskkotletterna. Servera gärna med ris istället för potatis.

Ingredienser

  • 4 benfria fläskkotletter
  • Fyllning
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 skivor vitt bröd
  • 1 tsk olja
  • 1 dl kycklingbuljong
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk hackad färsk persilja
  • ½ tsk torkad oregano
  • ½ tsk torkad basilika
  • 2 msk riven parmesanost
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnens grill. Täck gallret med aluminiumfolie. Skala den gula löken och hacka den fint. Skala och pressa vitlöksklyftan. Skär brödet i tärningar.
    2. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs upp lök och vitlök under omrörning tills den gula löken har mjuknat, ca 5 minuter. Tillsätt buljong och balsamvinäger. Tillsätt sedan brödet, persiljan, oreganon och basilikan. Fräs upp under omrörning tills vätskan har absorberats, ca 5 minuter. Blanda ner parmesanosten.
    3. Skär djupa, horisontella fickor i fläskkotletten. Fyll varje ficka med fyllning. Tillslut öppningen med hjälp av en tandpetare.
    4. Lägg kotletterna på grillen och grilla dem 10 cm från värmen i 15 minuter, vänd kotletterna en gång. Ta bort tandpetare och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben