Örtmarinerad rostbiff

Serverar: 4-5 portioner

Mört och gott. Marinaden ger köttet en underbar smak.

Ingredienser

  • 1 1/4 kg rostbiff eller innanlår
  • Marinad
  • 2 dl rödvin
  • 2 krossade vitlöksklyftor
  • 1 tsk krossad svartpeppar
  • ½ tsk rosmarin
  • ½ tsk salvia
  • ½ tsk timjan
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Blanda ingredienserna till marinaden i en skål. Lägg rostbiffen i en kraftig plastpåse och häll i marinaden. Knyt om. Låt köttet marinera på svalt ställe i 1 dygn.
    2. Sätt ugnen på 175°. Torka av köttet och stick in en köttermometer i den tjockaste delen. Lägg rostbiffen på ett ugnssäkert fat och stek i ugnen tills termometern visar 60-65° för rosa kött, 45-60 minuter. Låt köttet vila 10-15 minuter innan det skärs i jämna skivor.
    3. Servera med en krämig potatisgratäng, kall avokadosås, haricots verts och grönsallad.

    Liknande recept

    4.2
    2 h 45 min
    8
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben