Mört och gott.
Marinaden ger köttet en underbar smak.
Ingredienser
1 1/4 kg rostbiff eller innanlår
Marinad
2 dl rödvin
2 krossade vitlöksklyftor
1 tsk krossad svartpeppar
½ tsk rosmarin
½ tsk salvia
½ tsk timjan
1 tsk salt
Instruktioner
Blanda ingredienserna till marinaden i en skål. Lägg rostbiffen i en kraftig plastpåse och häll i marinaden. Knyt om. Låt köttet marinera på svalt ställe i 1 dygn.
Sätt ugnen på 175°.
Torka av köttet och stick in en köttermometer i den tjockaste delen. Lägg rostbiffen på ett ugnssäkert fat och stek i ugnen tills termometern visar 60-65° för rosa kött, 45-60 minuter.
Låt köttet vila 10-15 minuter innan det skärs i jämna skivor.
Servera med en krämig potatisgratäng, kall avokadosås, haricots verts och grönsallad.