Örtstekt rostbiff

Serverar: 6-8 portioner

Kan göras dagen innan.

Ingredienser

  • 1 kg rostbiff
  • 2 dl färsk timjan, persilja och basilika blandat
  • ½ msk salt
  • 1 tsk peppar
  • 2 dl grädde
  • Maizenaredning för mörka såser
  • 1 kg rotfrukter, t.ex. rödbetor, morötter och palsternackor
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk peppar
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 msk honung
  • 125 g chévre i skivor
  • Instruktioner

    1. Blanda kryddgrönt, salt och peppar. Gnid in steken med blandningen, lägg den i en ugnssäker form och sätt i en stektermometer med spetsen i den tjockaste delen. Stek i nedre delen av ugnen i 125 grader. Stektid är 1½-2 timmar. Låt steken vila. Ska den serveras nästa dag, låt den kallna, förpacka den sedan lufttätt och förvara kallt. Skär upp inför serveringen. Häll grädden i formen och vispa ur stekskyn. Låt koka upp i en kastrull. Smaka av såsen med salt och peppar och red med maizena.
    2. Skala och skär rotfrukterna i jämnstora bitar. Vänd runt dem med olja, salt och peppar i en långpanna. Skär rosmarinkvisten i mindre bitar och lägg i pannan. Tillaga mitt i ugnen i 225 grader tills allt är mjukt och bitarna har fått fin yta, ca. 30 minuter. Vänd ner honung. Lägg upp i en serveringsskål och toppa med che´vre.

    Liknande recept

    4.2
    2 h 45 min
    8
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben