Paella

Serverar: 4-6 portioner

Jättesmarrigt

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • smör
  • 1 pkt saffran , 0,5 g
  • 2 1/2 dl avorioris
  • 5 – 6 dl vatten
  • 3 msk konc kycklingfond
  • 500 g stora räkor med skal
  • 1 paprika
  • 3 tomater
  • 1 grillad kyckling
  • 1 burk musslor , 250 g
  • 2 – 3 msk kryddat smör , chili&lime
  • 1/2 dl grovhackad persilja
  • Instruktioner

    Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs i smör i en tjockbottnad, stor gryta eller wok. Rör i saffran och ris. Häll på vatten och fond. Låt riset koka på svag värme under lock ca 20 min. Skala räkorna, men spara några oskalade till garnering. Kärna ur paprikan. Skär paprika, tomater och kyckling i bitar. Låt musslorna rinna av. Rör ner kryddat smör i klickar i riset och ev mer vatten. Lägg ner kyckling, skaldjur och grönsaker. Lägg på locket och låt allt bli varmt. Strö över persilja

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    monel 21 mars 2008

    Första gången vi åt Paella. Det såg verkligen gott ut. Riktigt påskaktigt med sin fina gula färg. Det var tyvärr inget som föll oss i smaken och kommer tyvärr inte att hamna på vårt bord igen. Jag blandade i curry och stekt bacon också.

    Relaterade Artiklar

    Paëlla
    Paella, Spaniens nationalrätt, är egentligen namnet på den låga panna...

    En smak av Spanien!
    Paëlla, gazpacho, tapas... Spanjorerna gör en massa god mat, idag får...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben