Paella

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 45 minuter

Saffransdoftande ris med kyckling, skaldjur och grönsaker. Själv uteslutar jag saffran.

Ingredienser

  • 1 grillad eller stekt kyckling
  • 2 msk olivolja
  • 3 msk finhackad gul lök
  • 2 - 3 vitlöksklyftor
  • 3 dl långkornigt ris
  • 1 g saffran
  • 6 dl buljong och musselspad
  • 1 burk musslor i vatten
  • 250 g skalade djupfrysta eller färska räkor
  • 250 g djupfrysta ärter
  • 1 liten burk pimiento
  • Hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Dela kycklingen i bitar, ben, lår, vingar och bröst. Skär bröstköttet i bitar.
    2. Värm oljan i en djup panna eller gryta. Tillsätt lök och pressad vitlök och fräs dem några minuter utan att de bryns.
    3. Tillsätt ris och stött saffran, rör om väl och späd med buljong och musselspad. Låt riset sjuda under lock 20-25 minuter.
    4. Värm kycklingbitarna i ugnen eller med lite smör i en panna. Blanda ner dem i riset tillsammans med musslor, räkor, tinade ärter och strimlad pimento.
    5. Rör om så att allt blir varmt. Strö över hackad persilja och servera direkt ur pannan. Gärna med en fräsch grönsallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Paëlla
    Paella, Spaniens nationalrätt, är egentligen namnet på den låga panna...

    En smak av Spanien!
    Paëlla, gazpacho, tapas... Spanjorerna gör en massa god mat, idag får...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben