Paella med kyckling och räkor

Serverar: 8 portioner

En paella som passar de flesta i smaken.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2-4 vitlöksklyftor
  • 4 dl långkornigt ris
  • 2 msk olja
  • 1 paket saffran (1/2 g)
  • 2 dl vitt vin
  • 6 dl hönsbuljongtärning (tärning + vatten)
  • 1 röd paprika
  • 2 dl djupfrysta ärter
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 200 g skalade räkor (500 g räkor med skal)
  • Citronklyftor
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs de båda löksorterna med riset i oljan i en traktörpanna. Tillsätt saffranet och häll på vinet. Låt koka någon min. Häll på buljongen och låt koka under lock ca 20 min.
    2. Skölj, kärna ur och tärna paprikan smått. Lägg paprika och ärter ovanpå riset när ca 5 min återstår av koktiden. Skär kycklingfiléerna i små tärningar. Stek dem i oljan i en stekpanna tills de får fin färg. Krydda med salt och peppar. Blanda ner kyckling och räkor i det färdiga riset. Servera paellan med citronklyftor att pressa över.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    tommy1968 17 oktober 2010

    Jättegott, och enkelt.

    Relaterade Artiklar

    Paëlla
    Paella, Spaniens nationalrätt, är egentligen namnet på den låga panna...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben