Päronkaka med lingon

Serverar: 12 portioner

Lättbakad och saftig kaka till kaffet

Ingredienser

  • 200 g mjukt smör
  • 2½ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl matyoghurt
  • 150 g lingon
  • 2 päron
  • 50 g mandelspån
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt vaniljsockret och ett ägg i taget. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner vetemjölsblandningen i smeten växelvis med yoghurten.Vänd ner lingonen. Häll smeten i en smord och bröad kakform.
    2. Kärna ur och skär päronen i klyftor. Fördela dem ovanpå kakan. Strö på mandel. Grädda längst ner i ugnen ca 1 timme.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben