Päronkaka med saffran
Serverar:
8 portioner
Sagolikt god päronkaka som får en härlig färg från saffran.
Ingredienser
150 g smör
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning
½ g saffran
1 dl créme fraiche
1 ägg
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 mogna päron
Servering
Vispad grädde
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Knåda alla ingredienser till degen. Tryck ut degen i en pajform, ca 28 cm i diameter.
Skala och tärna päronen. Blanda päronen med ingredienserna till fylllningen och häll över pajskalet.
Grädda kakan i ugnen i 40 minuter. Ta ut och låt svalna.
Servera kakan med en klick grädde.
Liknande recept
Saffrans gifflar
5
2 h
24
Strösslad päronkaka
5
10
1
Päronkaka
6-8
Karins Päronkaka
1
30 min
6
2
Päronkaka från Laisaliden
4
Sockerbullar med saffran
4.7
48
8
Saffran prästens hår
Scones med saffran, hasselnötter, solros- och linfrön
15 min
2
Fisksoppa med saffran
5
40 min
5-6
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!