Päronkaka med saffran

Serverar: 8 portioner

Sagolikt god päronkaka som får en härlig färg från saffran.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 1 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • ½ g saffran
  • 1 dl créme fraiche
  • 1 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 mogna päron
  • Servering
  • Vispad grädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Knåda alla ingredienser till degen. Tryck ut degen i en pajform, ca 28 cm i diameter.
    3. Skala och tärna päronen. Blanda päronen med ingredienserna till fylllningen och häll över pajskalet.
    4. Grädda kakan i ugnen i 40 minuter. Ta ut och låt svalna.
    5. Servera kakan med en klick grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben