Genom att panera fläskkotletterna behåller de sin saftighet bättre. Använd även samma metod till att panera kycklinglår, men stek dem i ugn i stället. Suveränt gott även det!
Ingredienser
4 benfria kotletter
1 dl vetemjöl
1 ägg, uppvispat
1 dl ströbröd
½ dl riven parmesan
1 tsk torkad dragon
Salt
Peppar
Paprikapulver
Smör och olja att steka i
Instruktioner
Krydda kotletterna med salt, peppar och paprikapulver. Vänd dem därefter först i mjöl, sedan i uppvispat ägg. Vänd dem till sist i ströbröd blandat med parmesan och dragon.
Stek dem sakta i en blandning av smör och olja ca 3 minuter på var sida. Servera gärna med brytbönor och ugnsstekta tomathalvor kryddade med kummin.
Goda och saftiga, höll väl samman i paneringen vilket är ett +:-) Krydda rikligt. Föredrar potatis och brunsås eller potatismos till!
Tack för detta goda recept på kotletter. Kram SEA