Parmalindad ost- och salviafylld filé

Serverar: 4 portioner

Den fyllda filén kan läggas i folie på grillen, eller i en ugnssäker form i ugnen. Passa på och njut av säsongens bönor och gör en härlig sallad till köttet.

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 1 mozzarellaost 125 g
  • 3/4 dl salviablad
  • Rivet skal av ½ citron
  • 5 tunna skivor parmaskinka
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Skär ett djupt snitt längs med hela filén. Banka ut den lätt. Dela osten i bitar och fördela på köttet. Strö över salvia och citron skal. Salta lätt och peppra.
    2. Rulla ihop filén och linda skinkan runt om. Bind ihop med steksnöre.
    3. Bryn köttet runt om. Salta och peppra. Lägg över i en ugnsform och stick i en stek termometer. Sätt in köttet i ugnen och stek till 65 grader, ca 20 min.
    4. Låt vila ca 5 minuter. Skär upp i skivor och servera med potatishalvor.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    6-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben