Parmalindad ost- och salviafylld filé
Den fyllda filén kan läggas i folie på grillen, eller i en ugnssäker form i ugnen. Passa på och njut av säsongens bönor och gör en härlig sallad till köttet.
Ingredienser
500 g fläskfilé
1 mozzarellaost 125 g
3/4 dl salviablad
Rivet skal av ½ citron
5 tunna skivor parmaskinka
Salt
Svartpeppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Skär ett djupt snitt längs med hela filén. Banka ut den lätt. Dela osten i bitar och fördela på köttet. Strö över salvia och citron skal. Salta lätt och peppra.
- Rulla ihop filén och linda skinkan runt om. Bind ihop med steksnöre.
- Bryn köttet runt om. Salta och peppra. Lägg över i en ugnsform och stick i en stek termometer. Sätt in köttet i ugnen och stek till 65 grader, ca 20 min.
- Låt vila ca 5 minuter. Skär upp i skivor och servera med potatishalvor.
Liknande recept
Kommentarer (0)