Serverar: 4 portioner
Fantastisk enkelt och god tomatsås. Min mammas egen tolkning av en italiensk delikatess. Den här såsen brukar vi göra i stora last (fast då utan vitlök)när tomaterna är som billigast och sedan frysa det i portioner. Det kan användas till köttfärssås,grytor eller många andra rätter. Man kan spara måååååånga pengar här kan jag lova.
koka pastan enligt förpackningen (al dente) I en liten kastrull eller traktörpanna häller du i en skvätt olivolja och fräser vitlöken och den hackade paprikan. När det är fräst lägger du i basilikan i 5-10 sekunder och sedan tomaterna, tomatpuré, salt, peppar, kumin och koriander. Låt det småputtra i ca 10-15 min under lock. och mixa det sedan med stavmixer (eller mixern) Smaka av med salt och peppar om det behövs.... Blanda det med den färdiga pastan och servera med en skvätt olivolja och riven parmesan ost. Som vanligt....ett gott lantbrod till det är alltid välkommen i mina rätter.
Basilika - oumbärlig örtkrydda
Jag har nästan alltid en kruka basilika stående i mitt köksfönster....
Vardagsmat
Då är vi tillbaks i vardagen igen. För många innebär det stress och...
Gott av auberginer
Visst är det gott med olika röror att doppa tilltugg i medan man vä...