Pasta med tomatsås

Serverar: 4 portioner

Fantastisk enkelt och god tomatsås. Min mammas egen tolkning av en italiensk delikatess. Den här såsen brukar vi göra i stora last (fast då utan vitlök)när tomaterna är som billigast och sedan frysa det i portioner. Det kan användas till köttfärssås,grytor eller många andra rätter. Man kan spara måååååånga pengar här kan jag lova.

Ingredienser

  • 500 gr Pasta
  • 7-8 tomater (hackade) eller 2 krossad tomat burkar
  • 1 Röd paprika (hackad)
  • 1 skivad vitlök
  • 1 kruka färsk basilika (grovhackad utan stjälkar)
  • 2 msk tomatpuré
  • Gourmetsalt
  • Svartpeppar
  • 1/2 tsk kumin
  • 1 tsk koriander
  • Parmesan
  • Instruktioner

    koka pastan enligt förpackningen (al dente) I en liten kastrull eller traktörpanna häller du i en skvätt olivolja och fräser vitlöken och den hackade paprikan. När det är fräst lägger du i basilikan i 5-10 sekunder och sedan tomaterna, tomatpuré, salt, peppar, kumin och koriander. Låt det småputtra i ca 10-15 min under lock. och mixa det sedan med stavmixer (eller mixern) Smaka av med salt och peppar om det behövs.... Blanda det med den färdiga pastan och servera med en skvätt olivolja och riven parmesan ost. Som vanligt....ett gott lantbrod till det är alltid välkommen i mina rätter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Basilika - oumbärlig örtkrydda
    Jag har nästan alltid en kruka basilika stående i mitt köksfönster....

    Vardagsmat
    Då är vi tillbaks i vardagen igen. För många innebär det stress och...

    Gott av auberginer
    Visst är det gott med olika röror att doppa tilltugg i medan man vä...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben