Persikokaka

Serverar: 50 portioner

Ljuvligt god kaka som smälter i munnen.

Ingredienser

  • 1 burk persikor i lag, 840 g
  • 1 msk Maizena majsstärkelse
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 2 dl rårörsocker
  • 3 ägg
  • 3½ dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1½ dl filmjölk
  • Garnering
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Låt persikohalvorna rinna av i ett durkslag och skär dem i knappt 1 cm stora bitar. Fördela bitarna i bottnen av en form med löstagbar kant 23x23 cm klädd med mjölat bakplåtspapper. Pudra över majsstärkelse.
    3. Vispa smör och socker ljust och fluffigt, Blanda ner ett ägg i taget och tillsätt mjöl blandat med bakpulver och vanilj till en slät smet. Rör ner filmjölken och fördela smeten ovanpå persikorna.
    4. Grädda kakan i nedre halvan av ugnen ca 50 minuter. Låt den svalna ca 5 minuter innan den stjälps upp så att persikorna hamnar överst. Pudra över florsocker och skär i bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben