Persiljesallad med yoghurtsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Bara måste prövas.

Ingredienser

  • 2-3 buntar persilja
  • 10 blad mynta eller 1 tsk torkad
  • 1 knippe salladslök
  • 1 färsk gurka
  • 1-2 avokador
  • 4 tomater
  • 1 burk matlagningsyoghurt
  • 4 msk satf av pressad citron
  • 4 msk olja
  • 2-3 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 tsk krossad kummin
  • Instruktioner

    Skölj och hacka persilja och mynta grovt. Skölj och strimla löken. Skölj och skala gurkan. Skala och kärna ur avokadorna. Skölj tomaterna. Blanda yoghurt, citronsaft, olja, vitlök och kryddor. Skär gurkan i 2 delar på längden och skiva dessa. Skär också avokadon i skivor samt tomaterna. Lägg dem i grupper på ett stort fat. Blanda persilja, mynta och lök med yoghurtsåsen. Fördela detta över fatet. Servera salladen med bröd och ev. skinka i skivor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben