Pesto

Pesto

Ingredienser

  • ½ dl pinjenötter , mandel , valnötter eller hasselnötter
  • 1 kruka basilika
  • 1 rejäl näve riven parmesan
  • 1-2 klyftor vitlök
  • Ca ½ dl olivolja
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Hacka nötterna för hand eller i matberedare, släng därefter i basilikan (eller kör runt basilikan i en mortel). Blanda nötter, basilika, den rivna parmesanosten, pressad, hackad eller riven vitlök, salt samt olivolja till önskad konsistens.
    2. Blanda med nykokt pasta och njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Basilika - oumbärlig örtkrydda
    Jag har nästan alltid en kruka basilika stående i mitt köksfönster....

    Tilltugg
    Att bjuda på tilltugg före maten eller till drinken känns välkomnan...

    Zinfandel
    Drick ett neutralt vitt vin, drick ett ljust rosévin med viss sötma...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben