Pesto

Tid: 30 minuter

Hemmagjord pesto.

Ingredienser

  • 1-2 krukor basilika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 50 g pinjenötter
  • 100 g färsk parmesan
  • 1,5-2 dl olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Rosta pinjenötterna i 10 min u 175 grader i ugnen.
    2. Ta av bladen på basilikan och lägg dem i en bunke. Häll i resterande ingredienser och ½ dl olja. Mixa allt med en stavmixer. Häll i oljan efter hand för att få rätt konsistens. Smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Basilika - oumbärlig örtkrydda
    Jag har nästan alltid en kruka basilika stående i mitt köksfönster....

    Tilltugg
    Att bjuda på tilltugg före maten eller till drinken känns välkomnan...

    Zinfandel
    Drick ett neutralt vitt vin, drick ett ljust rosévin med viss sötma...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben