Pesto

Serverar: 6 portioner

Tid: 15 minuter

Mycket god. Mer ost skadar inte. ;)

Ingredienser

  • Färska basilikablad, ett durkslag, 2 liter
  • 3 stora vitlöksklyftor
  • 1/2 - 1 dl pinjenötter
  • 1 - 2 dl olivolja
  • 1 - 2 dl färskriven parmesanost
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Kör allt utom olja och parmessanost i matmixer. Häll oljan lite i taget medans du mixar. När det får önskad konsistens vänds osten ned. Servera gärna till färsk pasta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Basilika - oumbärlig örtkrydda
    Jag har nästan alltid en kruka basilika stående i mitt köksfönster....

    Tilltugg
    Att bjuda på tilltugg före maten eller till drinken känns välkomnan...

    Zinfandel
    Drick ett neutralt vitt vin, drick ett ljust rosévin med viss sötma...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben