Pesto

Serverar: 4-8 portioner

Tid: 15 minuter

Mammas pesto, den bästa jag någonsin ätit!

Ingredienser

  • 4 krukor basilika
  • 2 ½ dl pinjenötter
  • 1 dl valnötter
  • 3-4 vitlösklyftor
  • 1 ½ dl soltorkade tomater i olja
  • 2 dl olivolja
  • 200 g parmesanost
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Plocka ner alla blad från basilikan i en bunke, häll ner pinjenötterna, valnötter, dom soltorkade tomaterna och vitlöken. Mixa ihop alltsammans med hjälp av en stavmixer eller matberedare, en stavmixer är att föredra då konsistensen blir lite roligare. Rör ner oljan, rör om ordentligt så att oljan blandas ut ordentligt.
    2. Riv till sist ner parmesanosten, rör om.
    3. Pesto passa bra till det mesta men serveras vanligtvis med pasta men fungerar utmärkt till lax, bröd eller som extra smaksättare till någon favoriträtt.
    4. Recept finns i videoform på http://ubetoo.com/flibben/29173 där min mamma visar hur det går till :-]

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Basilika - oumbärlig örtkrydda
    Jag har nästan alltid en kruka basilika stående i mitt köksfönster....

    Tilltugg
    Att bjuda på tilltugg före maten eller till drinken känns välkomnan...

    Zinfandel
    Drick ett neutralt vitt vin, drick ett ljust rosévin med viss sötma...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben