Pizza utan tomater

Serverar: 4-6 portioner

Vill du ha en riktigt god ostpizza passar crème fraiche bättre än tomatsås.

Ingredienser

  • 7 dl vetemjöl
  • 2½ dl vatten
  • 25 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 3 msk olivolja
  • Topping
  • 5 dl crème fraiche
  • 150 g smakrik kittost med goda smältegenskaper
  • 100 g smakrik, vällagrad hårdost, som går att hyvla
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • Färska örtkryddor, tex. oregano, timjan eller salvia
  • Kallpressad olivolja
  • Instruktioner

    1. Lös upp jästen i fingervarmt vatten, salt och olja. Blanda i mjölet och arbeta samman degen med händerna. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter i rumstemperatur.
    2. Kavla ut degen tunt över bakbord med lite mjöl. Lägg pizzabotten på bakplåtspapper och ugnsplåtar. Stryk bottnarna med crème fraiche och skiva kittosten över.
    3. Grädda i 225 grader tills kanterna är gyllene och bottnarna torra.
    4. Ta ut pizzan och hyvla hårdost över, krydda med salt och peppar. Plocka över färska örtkryddor och ringla över sist olivoljan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Tacopaj
    Med glimten i ögat kan man konstatera att tacos har blivit en rätt lik...

    Vardagsmat i lovtider
    Behöver du lite februariinspiration till sportlovshungriga barn? Vå...

    Pizza utan laktos!
    Idag finns många glutenfria livsmedel att få tag i. Men ändå sinar giv...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben