Vill du ha en riktigt god ostpizza passar crème fraiche bättre än tomatsås.
Ingredienser
7 dl vetemjöl
2½ dl vatten
25 g jäst
1 tsk salt
3 msk olivolja
Topping
5 dl crème fraiche
150 g smakrik kittost med goda smältegenskaper
100 g smakrik, vällagrad hårdost, som går att hyvla
Flingsalt
Svartpeppar
Färska örtkryddor, tex. oregano, timjan eller salvia
Kallpressad olivolja
Instruktioner
- Lös upp jästen i fingervarmt vatten, salt och olja.
Blanda i mjölet och arbeta samman degen med händerna. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter i rumstemperatur.
- Kavla ut degen tunt över bakbord med lite mjöl. Lägg pizzabotten på bakplåtspapper och ugnsplåtar. Stryk bottnarna med crème fraiche och skiva kittosten över.
- Grädda i 225 grader tills kanterna är gyllene och bottnarna torra.
- Ta ut pizzan och hyvla hårdost över, krydda med salt och peppar. Plocka över färska örtkryddor och ringla över sist olivoljan.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Tacopaj
Med glimten i ögat kan man konstatera att tacos har blivit en rätt lik...
Vardagsmat i lovtider
Behöver du lite februariinspiration till sportlovshungriga barn? Vå...
Pizza utan laktos!
Idag finns många glutenfria livsmedel att få tag i. Men ändå sinar giv...