Plommonkaka från Österrike
Serverar:
6-8 portioner
Tid:
30 minuter
Lättlagad, bara en gräddning.
Ingredienser
1 ½ dl strösocker
175 g smör
4 dl vetemjöl
250 g katrinplommon eller
10-15 färska plommon
Instruktioner
Gör degen och tryck ut 3/4 av den i pajformen. Lägg på katrinplommon eller dela färska plommon, ta bort kärnan och lägg på så det täcker. Strö över resterande deg och grädda i 225 grader i 12-15 minuter.
Gott med glass eller vaniljsås till.
Liknande recept
Plommonkaka med portvin och valnötter
4.5
15
1
Plommonkaka à la Nettan
4.8
8-10
13
Plommonkaka med nötter o konjak
5
Underbar plommonkaka
1 h 20 min
6-8
Plommonkaka
4
10
2
Solgul plommonkaka
Plommonkaka med vaniljsås
10
Plommonkaka med pistaschmaräng
10-12
Gourmetkaka
8
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!