Prinskorv

Att göra sin egen prinskorv är väldigt tillfredsställande. Testa vet jag :)

Ingredienser

  • 1 kg nötkött
  • 1 kg fläskkött
  • 1 kg späck
  • 1 kg potatis, halvkokt
  • 1½ l mjölk
  • 88 g salt
  • 1 msk kryddpeppar, nymald
  • 1½ tsk vitpeppar, nymald
  • Några meter fårfjälster, 25 mm
  • Instruktioner

    1. Koka upp mjölken och skumma av den. Låt svalna.
    2. Nötkött och fläskkött males 2 gånger fint (2-3 mm hålskiva). Mal ytterligare en gång, denna gång tar du med späcket och potatisen.
    3. Blanda alla ingredienser och arbeta smeten en timma. En bakmaskin eller matberedare gör jobbet enkelt för dig.
    4. Stoppa smeten löst i 25 mm fårfjälster och forma prinskorvar.
    5. Du kan antingen använda dessa som färska prinskorvar eller gör som följer. Rök korvarna lätt under några timmar med alspån. Lägg korvarna i kokande vatten med lite salt. Stäng av värmen och låt korven stå ca 20-30 min. Kyl korven med kallt vatten.
    6. TIPS: Här kan du lära dig att binda korvknyten: http://youtu.be/518c5MpmhfM

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    boz1965 16 december 2012

    Här ser du hur man binder korvknyten. I filmen är det lite större korv, men principen är exakt densamma. http://youtu.be/518c5MpmhfM

    Relaterade Artiklar

    Barnkalasdax
    Statistik tillbaka visar faktiskt att det är många barn som föds i...

    Julmat i världen
    Nu är det snart dags för jul och det kan väl vara extra skoj att få re...

    Julbord för födoämnesallergiker
    Det finns flera olika typer av allergier och livsmedelsöverkänslighete...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben