Att göra sin egen prinskorv är väldigt tillfredsställande. Testa vet jag :)
Ingredienser
1 kg nötkött
1 kg fläskkött
1 kg späck
1 kg potatis, halvkokt
1½ l mjölk
88 g salt
1 msk kryddpeppar, nymald
1½ tsk vitpeppar, nymald
Några meter fårfjälster, 25 mm
Instruktioner
- Koka upp mjölken och skumma av den. Låt svalna.
- Nötkött och fläskkött males 2 gånger fint (2-3 mm hålskiva). Mal ytterligare en gång, denna gång tar du med späcket och potatisen.
- Blanda alla ingredienser och arbeta smeten en timma. En bakmaskin eller matberedare gör jobbet enkelt för dig.
- Stoppa smeten löst i 25 mm fårfjälster och forma prinskorvar.
- Du kan antingen använda dessa som färska prinskorvar eller gör som följer. Rök korvarna lätt under några timmar med alspån. Lägg korvarna i kokande vatten med lite salt. Stäng av värmen och låt korven stå ca 20-30 min. Kyl korven med kallt vatten.
- TIPS:
Här kan du lära dig att binda korvknyten:
http://youtu.be/518c5MpmhfM
Liknande recept
Kommentarer (1)
Relaterade Artiklar
Barnkalasdax
Statistik tillbaka visar faktiskt att det är många barn som föds i...
Julmat i världen
Nu är det snart dags för jul och det kan väl vara extra skoj att få re...
Julbord för födoämnesallergiker
Det finns flera olika typer av allergier och livsmedelsöverkänslighete...
Här ser du hur man binder korvknyten. I filmen är det lite större korv, men principen är exakt densamma. http://youtu.be/518c5MpmhfM