Prosciuttofylld kalvschnitzel

Serverar: 4 portioner

Prosciuttoskinka och provoloneost smälter samman mellan tunna skivor kalvkött. Servera med en mustig tomatsås och pasta.

Ingredienser

  • 4½ msk olivolja + olja till formen
  • 1 hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 500 g passerade tomater
  • 1 knippe basilika
  • ½ msk strösocker
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 dl vetemjöl
  • 9 kalvschnitzlar, ca 600 g
  • 2 msk smör
  • 4 skivor provoloneost, ca 100 g
  • 4 skivor prosciutto, ca 100 g
  • 1 dl grovt riven parmesanost
  • 1 msk hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna. Lägg i lök och vitlök och fräs under omrörning två minuter. Tillsätt passerade tomater och låt sjuda tio minuter. Strimla basilikabladen och blanda ner basilika och resten av olivoljan i såsen. Krydda med socker, salt och peppar och ställ åt sidan.
    2. Sätt ugnen på 200 grader. Spreja en ugnsfast form som är ca 30x20 cm med olja. Lägg mjölet på en tallrik och vänd schnitzlarna i mjölet.
    3. Smält smöret i en teflonstekpanna på medelvärme. Lägg i schnitzlarna, i omgångar om det behövs, och bryn dem en-två minuter på varje sida, tills gyllene.
    4. Lägg fyra schnitzlar i ett lager i formen. Lägg en skiva provolone och en skiva prosciuttio på varje schnitzel. Lägg på resten av schnitzlarna.
    5. Häll på tomatsåsen, täck formen med aluminiumfolie och baka i ugnen 20 minuter. Strö över parmesanost och persilja och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben