Purjolöks- och räkgratäng
Serverar:
4 portioner
En trevlig lunch eller en lätt kvällsrätt, men ack så god.
Ingredienser
250 g skalade räkor, 600 g med skal
4 purjolökar
Curry
Salt
Peppar
1 dl vispgrädde
Ca 200 g hollandaise eller bearnaise (finns färdig)
3 msk persilja
Olja till stekning
Instruktioner
Strimla och skölj purjolöken och låt den rinna av ordentligt.
Fräs den mjuk i lite olja, ca 5 minuter. Krydda med ett par nypor curry, salt och peppar. Fördela löken i en ugnsfast form.
Fräs räkorna hastigt i olja. Krydda med lite curry, salt och peppar.
Blanda med purjolökshacket.
Vispa grädden hårt och blanda försiktigt med hollandaisen och persiljan.
Bred över räkblandningen och gratinera i 225 grader ca 5 minuter (ytan ska få fin färg)
Servera genast med potatis, ris eller bara en blandad sallad.
Liknande recept
Små räkgratänger
15 min
4
Räkgratäng
4-5
1
Räkgratäng
4
Räkgratäng
1 h
4
Exotisk räkgratäng
4-6
Gunnels räkgratäng
4
1
Räkgratäng med tonfisk
45 min
4-5
Räkgratäng
4
Krämig räkgratäng
45 min
4
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!