Purjolöks- och räkgratäng

Serverar: 4 portioner

En trevlig lunch eller en lätt kvällsrätt, men ack så god.

Ingredienser

  • 250 g skalade räkor, 600 g med skal
  • 4 purjolökar
  • Curry
  • Salt
  • Peppar
  • 1 dl vispgrädde
  • Ca 200 g hollandaise eller bearnaise (finns färdig)
  • 3 msk persilja
  • Olja till stekning
  • Instruktioner

    1. Strimla och skölj purjolöken och låt den rinna av ordentligt.
    2. Fräs den mjuk i lite olja, ca 5 minuter. Krydda med ett par nypor curry, salt och peppar. Fördela löken i en ugnsfast form.
    3. Fräs räkorna hastigt i olja. Krydda med lite curry, salt och peppar.
    4. Blanda med purjolökshacket.
    5. Vispa grädden hårt och blanda försiktigt med hollandaisen och persiljan.
    6. Bred över räkblandningen och gratinera i 225 grader ca 5 minuter (ytan ska få fin färg)
    7. Servera genast med potatis, ris eller bara en blandad sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben