Quiche lorraine - fransk fläskpaj

Svårighetsgrad: Medel

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk salt
  • 75 gram smör
  • 1 ägg
  • Plastfilm
  • Fyllning
  • 150 gram rökt fläsk (el. rimmat)
  • 2 ägg
  • 2 dl crème fraiche
  • 200 gram Ost (riven)
  • 1 krm muskot (riven)
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Pajdeg: Häll mjöl och salt i en bunke. Tillsätt ägg och kallt smör skuret i bitar. Knåda degen väl och forma till en boll. Linda in i plastfilm. Lägg i kylskåp i 1 tim.
    2. Smöra en pajform, kavla ut degen tunt. Tryck ut degen i formen. och nagga degen med en gaffel. Sätt ugnen på 220°C.
    3. Fläsk: Hacka fläsket smått och stek på medelhög värme i en panna tills det börjar ta färg. Låt rinna av på hushållspapper.
    4. Paj: Vispa ägg och rör ner créme fraiche. Krydda med muskot och peppar. Fördela fläsk i pajformen. Häll över äggblandningen. Riv hårdost över pajen. Grädda mitt i ugn i cirka 30 minuter. Servera pajen varm.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4-6
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben