Quinoasallad med rostbiff

Serverar: 4 portioner

Quinoa är egentligen en ört som härstammar från Sydamerika. Funkar i allt där du använder ris, bulgur eller couscous. Ta din favoritsmak av crème fraiche som dressing eller gör en egen. Tzatziki är gott till.

Ingredienser

  • 2 dl quinoa
  • 4 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 paprikor
  • 1 burk kokta röda linser, 400 g
  • 2 msk hackad persilja
  • 300 g rostbiff i tunna skivor
  • 2 dl lätt crème fraiche/ tomat & basilika
  • Instruktioner

    1. Skölj quinoagrynen noga i rinnande vatten. Koka upp vattnet och sjud grynen under lock ca 15 minuter. Tillsätt salt, rör om och låt svälla en stund.
    2. Kärna ur och skär paprikan i små tärningar. Skölj linserna och blanda dem med paprikan, quinoa och persilja.
    3. Servera quinoasalladen med rostbiff och en klick crème fraiche.

    Liknande recept

    4.2
    2 h 45 min
    8
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben