Rabarbermuffins

Serverar: 16 portioner

Tid: 40 minuter

Ett lite annorlunda muffins-recept med rabarber, vit choklad och mandelmassa som jag hittade på jobbet

Ingredienser

  • 250 g rumsvarmt smör
  • 3 dl strösocker
  • 4 stora ägg
  • 150 g mandelmassa
  • 4 ½ dl vetemjöl (270g)
  • 2 tsk bakpulver
  • 200 g rabarber
  • 75 g vit choklad
  • ½ dl råsocker
  • Instruktioner

    1. Vispa smör och socker till en fluffig kräm. Tillsätt äggen, ett i taget, under fortsatt vispning. Riv ner mandelmassan. Blanda vetemjöl och bakpulver, sikta ner det i smeten genom en sil. Skölj och skär rabarbern i bitar. Finhacka chokladen. Blanda rabarber, choklad och 1 msk råsocker. Vänd ner ca ½ dl i äggsmeten. Fördela smeten i 16 muffinsformar. Toppa med resterande rabarber-chokladhack. Grädda i mitten av ugnen 20-25 minuter. Ta ut och låt muffinsen kallna på galler. Pudra ev över florsocker vid servering.
    2. Ugn 200'

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben