Räkor

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Lätt gott , styrkan kan varieras. Kan även göras på kräftstjärtar.

Ingredienser

  • 300 g skalade räkor
  • 1 purjolök
  • Drygt en halv gurka
  • 3 dl grädde ev. lätt
  • Curry
  • Sambal
  • Tomatpure
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skala gurkan , skiva och strimla den. Skölj och skiva purjo.
    2. Stek purjo och gurka lätt , tilsätt tomatpure curry och sambal efter smak. Häll i grädde, låt puttra lite.
    3. Tillsätt räkorna och värm upp allt. Undvik att koka , räkorna blir då sega. Servera med ris och soja sås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Japanska matord
    Tempura, gari, miso, yakitori... Vi har fått en del nya ord i vårt...

    Årets Nationalrätt 2001
    Vinnarrätten är komponerad av en verklig kocklegend, 80-årige Bengt...

    För fredagskvällen
    På fredagkvällar är det underbart att få slappna av med ett gott gl...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben