Räkor och zucchini

Serverar: 4 portioner

Både saffran och apelsin ger gul färg och fin smak

Ingredienser

  • 1 msk olivolja
  • 1 krm saffran
  • Rivet skal av 1 apelsin
  • 1 msk pressad apelsin
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 400 g zucchini
  • 5-6 salladslökar
  • 1 kilo oskalade räkor
  • 280 g mafaldine eller annan pasta
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Färsk salvia
  • Instruktioner

    1. Blanda olivolja, saffran, apelsinskal, pressad apelsin och peppar i en bunke.
    2. Ansa och skär zucchini i ca 2 mm tunna skivor eller halvmånar och strimla salladslökarna. Blanda ner alltsammans i saffransblandningen.
    3. Skala räkorna koka pasta enligt anvisningarna. Blanda den med olivolja och håll den varm
    4. Hetta upp en stor stekpanna och stek zucchiniblandningen på hö värme ca 1 minut. Blanda ner räkor och salt och stek ytterligare ca ½ minut. Finns det lite marinad kvar så häll över den. Servera med några färska salviablad att strö över.
    5. Ca 430 kcal per portion 30 g protein 10 g fett 55 g kolhydrater

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Härliga, enkla sommarrätter!
    Dags att ladda, nu är picknicktiderna här! Dessutom vill man ju gärna...

    Snabblagat!
    Vardagsmat ska vara lika god som den ska vara enkel och snabbatt tilla...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben