Både saffran och apelsin ger gul färg och fin smak
Ingredienser
1 msk olivolja
1 krm saffran
Rivet skal av 1 apelsin
1 msk pressad apelsin
1 krm nymald svartpeppar
400 g zucchini
5-6 salladslökar
1 kilo oskalade räkor
280 g mafaldine eller annan pasta
1 msk olivolja
1 tsk salt
Färsk salvia
Instruktioner
- Blanda olivolja, saffran, apelsinskal, pressad apelsin och peppar i en bunke.
- Ansa och skär zucchini i ca 2 mm tunna skivor eller halvmånar och strimla salladslökarna. Blanda ner alltsammans i saffransblandningen.
- Skala räkorna koka pasta enligt anvisningarna. Blanda den med olivolja och håll den varm
- Hetta upp en stor stekpanna och stek zucchiniblandningen på hö värme ca 1 minut. Blanda ner räkor och salt och stek ytterligare ca ½ minut. Finns det lite marinad kvar så häll över den. Servera med några färska salviablad att strö över.
- Ca 430 kcal per portion 30 g protein 10 g fett 55 g kolhydrater
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Härliga, enkla sommarrätter!
Dags att ladda, nu är picknicktiderna här! Dessutom vill man ju gärna...
Snabblagat!
Vardagsmat ska vara lika god som den ska vara enkel och snabbatt tilla...
Mat av rester
Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...