Ramslökssmör med chilisting

På våren är Ramslöken ett måste att ha i olika maträtter, ett förslag är att göra en gremolata på ramslök, det är super duper gott!!! Men nu är det aromsmör vi snackar här.. ;) Vet du inte var den växer vilt så är den super enkel att odla själv, tänk bara på att den kan sprida sig ganska så mycket och att den vill växa i lite fuktighetshållande jord och i halvskugga, gärna under trädkronorna. Grillsäsongen är här och vad är godare än olika aromsmör till “grille” Här kommer den andra favoriten. Jag brukar göra massor med aromsmör när ramslöken är skördeklar i i skogsbrynet. Det är kanon bra att göra mycket och sen frysa, du tar fram vad du behöver till vart tillfälle...

Ingredienser

  • 600 g Bregott (1 stor ask, gärna den med havssalt)
  • 2-3 dl hackad ramslök (1 rejält knippe)
  • 1 röd chili
  • 1 tsk havssalt (så vida du inte använt dig av Bregott med havssalt)
  • Instruktioner

    Tag fram Bregott i god tid så att det är rumsvarmt och lägg det i en bunke. Hacka ramslöken och finhacka chilin, blanda med smöret. Lägg över smöret på en bit plastfolie och rulla ihop till en tight rulle, packa därefter in rullen i aluminiumfolie och lägg i frysen. Tag fram smöret och skär i lagom stora biter och använd som tillbehör till tex grillat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben