Risotto med grönt

Serverar: 4 portioner

Snabbt och enkelt.

Ingredienser

  • 2 morötter
  • 1 bit kålrot
  • 1 gul lök
  • 3 msk olivolja
  • 1 grön paprika
  • 1 röd paprika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2,5 dl ris
  • 1 tsk salt
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • Sås
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • Saft av 1 lime + lite rivet skal
  • 0,5 dl finhackad persilja
  • Instruktioner

    1. Skala morot, kålrot och lök och skär dem i små tärningar. Fräs dem lätt i oljan i en vid kastrull eller traktörpanna några minuter.
    2. Kärna ur och skär paprikorna i tärningar och lägg i dem tillsammans med de andra grönsakerna och finhackade vitlöksklyftor. Fräs ytterligare ett par minuter och tillsätt sedan ris, salt och buljong. Koka upp och låt koka tills riset är mjukt.
    3. Blanda ingredienserna till såsen och servera den till risotton.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Ris
    För bara några år sedan hade vi bara ett sorts ris, vitt polerat ris s...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben