Röd pesto

Mycket gott på b.la. rostat bröd med ost och avokado. Receptet är halverat.

Ingredienser

  • 75 g parmesanost, fint riven
  • 150 g soltorkade tomater i olja, strimlade
  • 50 - 75 g pinjenötter
  • 1 - 1,5 dl olivolja
  • 2 mindre vitlöksklyftor, pressade
  • 1 nypa svartpeppar
  • 1 nypa flingsalt
  • Instruktioner

    Kör tomaterna i en mixer och lägg i pinjenötter och parmesanost. Häll i oljan lite i taget medans mixern kör. Smaka av med vitlök och kryddor. Sen är det en smaksak om den ska vara helt slät eller ha lite klumpar i, om den ska vara mer fast eller mer rinnig.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Basilika - oumbärlig örtkrydda
    Jag har nästan alltid en kruka basilika stående i mitt köksfönster....

    Tilltugg
    Att bjuda på tilltugg före maten eller till drinken känns välkomnan...

    Zinfandel
    Drick ett neutralt vitt vin, drick ett ljust rosévin med viss sötma...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben