Röd pesto

Egen pesto kan man lätt göra själv. Förvara den svalt. Står den kallt stelnar oljan och peston blir hård,men den mjuknar efter en stund i rumstemperatur.

Ingredienser

  • 15 soltorkade tomater i olja,ca 75g
  • 1 kruka basilika
  • ½ hackad färsk chili
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 ½ dl riven fetaost eller 1 dl riven parmesanost
  • 1 dl olivolja
  • Instruktioner

    Hacka tomaterna i en matberedare eller mixer. Tillsätt bladen från basilikan, chili, vitlök och osten. Kör till en jämn tjock massa. Tillsätt olivoljan lite i taget och mixa till en tjock röra. Peston kan göras i god tid före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Basilika - oumbärlig örtkrydda
    Jag har nästan alltid en kruka basilika stående i mitt köksfönster....

    Tilltugg
    Att bjuda på tilltugg före maten eller till drinken känns välkomnan...

    Zinfandel
    Drick ett neutralt vitt vin, drick ett ljust rosévin med viss sötma...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben