Rödbetor med fetaost

Serverar: 4-6 portioner

När rödbetorna är färska är detta en förrätt som vi inte vill missa. Så enkelt men så gott.

Ingredienser

  • 1 knippe färska rödbetor, ca 1 kg
  • ½ burk tärnad, marinerad fetaost i olja, ca 150 g
  • 1 liten späd purjolök
  • Instruktioner

    1. Klipp av blasten från rödbetorna men inte ända in på rödbetan. (De blöder inte lika mycket om man låter lite av blasten sitta kvar)
    2. Koka i lättsaltat vatten ca 20-25 minuter tills rödbetorna är genomkokta. Låt svalna något och skär bort kvarvarande blast och rotstumpen, gnugga betorna med hushållspapper för att få bort yttersta skalet.
    3. Skölj och strimla purjolöken. Skiva i rödbetorna ½-cm tjocka skivor och fördela på assietter, strö över purjolök och fetaost samt någon tesked av oljan från fetaosten. Servera betorna kalla eller något ljumna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Potatisgratäng
    Potatis är basen i många av våra mest svenska rätter. Trots att potati...

    Vegetarisk lasagne
    Lasagne är en av de rätter som enklast kan göras i vegetariska variant...

    Lax
    Här njuter vi av lax i olika former, dels marinerad, dels grillad med...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben