Rosépepparstekt fläskfilé med gräddsås och sallad

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

En mycket god festrätt att bjuda släkt och vänner på. Själv så hade jag "potatisgratäng á la Algot" till denna rätt. Suveränt gott!!!

Ingredienser

  • Ca 700 g fläskfilé
  • 3-4 msk smör till stekningen
  • 2 tsk krossad rosépeppar
  • Salt
  • Sås
  • Sky från köttet
  • 3-4 dl vispgrädde
  • 3 dl mjölk
  • Salt
  • Socker
  • ½-1 tsk rosépeppar, lätt krossad i mortel
  • Maizenaredning ljus
  • Guld soya
  • Sallad
  • 1 ask rucola
  • 1 litet rosé salladshuvud
  • 1 endive
  • ½ rödlök
  • 3 msk pinjenötter
  • 2 msk olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Tillbehör
  • Svart vinbärsgelé
  • Instruktioner

    1. Ansa köttet och ta bort hinnor och fett från filén. Skiva filén i ca 1-1 ½ cm tjocka skivor. Krydda med salt och rosépeppar. Bryn fläskfiléskivorna ett par minuter på bägge sidorna. Lägg dom därefter på ett fat vid sidan om. Lägg över folie.
    2. Späd stekskyn med grädde och mjölk och låt det koka upp. Krydda försiktigt med salt, socker och rosépeppar. Smaka av. Lägg i fläskfiléskivorna och låt dem puttra med i ca 20-25 minuter. Späd med mer grädde eller mjölk om det behövs.
    3. Strö i maizenamjöl under omrörning, lite i sänder, till lagom tjock konsistens. Häll i lite guldsoya och smaka av och krydda mer om det skulle behövas.
    4. Sallad: Blanda salladssorterna, skivad rödlök och pinjénötter. Häll över olja och salta och peppra.
    5. Svart vinbärsgelé och denna sallad är gott som tillbehör till denna rätt. Servera klyftpotatis, råstekt eller kokt potatis till denna rätt. Även en god potatisgratäng passar bra till.
    6. Bjud gärna på ett gott rött vin till till denna rätt. Smaklig spis!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben