Rostbiff med currypotatissallad

Serverar: 4 portioner

Saftig rostbiff tillsammans med en av de godaste potatissallader jag någonsin ätit. Väl värt att prova! Självklart kan man köpa färdig rostbiff i skivor eller annat valfritt och servera till den supergoda potatissalladen.

Ingredienser

  • 500 g hel rostbiff (gör gärna en större)
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 1 tsk olja
  • 600 g potatis
  • 75 g sugarsnaps
  • ½ purjolök, strimlad
  • 1 äpple, tärnat
  • 100 g feferoni
  • 2 msk pumpakärnor, torrostade
  • Currysås
  • 2 dl gräddfil
  • 3 msk sweet chilisås
  • 1½ tsk curry
  • Eventuellt ½ tsk chiliflakes
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Salta och peppra köttet. Bryn runt om i olja i en riktigt het panna. Lägg köttet i en ugnsform och stick in en termometer. Rosta mitt i ugnen till en innertemperatur på 55 grader. Låt köttet vila innan det skärs upp i tunna skivor.
    3. Koka potatisen i saltat vatten. Låt ånga av och svalna ordentligt i ett durkslag. Skär eventuellt potatisen i mindre bitar.
    4. Blanda gräddfil med sweet chilisås och curry. Smaka av med salt. Vänd runt potatisen med såsen, sugarsnaps, purjolök, äpple och feferoni. Toppa gärna med chiliflakes.
    5. Toppa potatissalladen med torrostade pumpakärnor och servera med rostbiffen.

    Liknande recept

    4.2
    2 h 45 min
    8
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben