Salsaglaserad fläskkotlett

En hel kotlettrad får här en utsökt smak med hjälp av en salsaglasering. Servera kotletterna en och en med majs och pilaffris till.

Ingredienser

  • 1 kotlettrad à 1350 g
  • 2 vitlöksklyftor
  • Salsa
  • 1 tomat
  • ½ rödlök
  • 1 msk hackad koriander eller persilja
  • 1 msk honung
  • 1 msk färskpressad limesaft
  • 1 tsk hackad jalapeno
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader. Skala vitlöken och skär den i skivor på längden.
    2. Tärna tomaten. Skala löken och hacka den fint. Blanda tomat, koriander, honung, limesaft och hackad jalapeno i en skål. Ställ åt sidan.
    3. Placera steken på en skärbräda och skär skåror med 2½ cm mellanrum längs med båda sidorna av benet. Stick in vitlöksskivorna i skårorna.
    4. Lägg steken i en långpanna. Placera pannan på ett galler och stek i ugnen 15 minuter. Sätt ner ugnstemperaturen till 200 grader. Sätt en köttermometer i steken och fortsätt att steka i ugnen tills temperaturen visar 70 grader, ca 1 timma och 15 minuter. Pensla köttet med salsa var 15:e minut de sista 45 minuterna av stektiden.
    5. Ta ut steken ur ugnen och placera den på en skärbräda. Låt den vila i 20 minuter. Skär upp och servera. Garnera med lime och koriander.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben