Saltimbocca Toscansk med skyvinegrett

Serverar: 4-6 portioner

Snabblagat och gott. Direkt översatt betyder det "hoppa i munnen" som kanske säger en del om hur det smakar. Utbankade kycklingfiléer (gris eller kalv går också bra) varvas med salvia och prosciutto och läggs på grillen eller i stekpannan.

Ingredienser

  • 700 g broilerfiléer
  • 1 knippe salvia
  • 8 skivor parmaskinka
  • 1 dl kalvfond
  • 3 msk vinäger
  • 1 msk olivolja
  • 1 schalottenlök
  • 2 tomater
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1/4 dl marsala
  • Instruktioner

    1. Skär filén på det tjockaste stället. Vik upp, lägg plastfolie över och banka köttet lätt med t.ex. en brödkavel så det blir jämntunt. Salta och peppra. Lägg på salviablad, täck med parmaskinka.
    2. Stick spett igenom så skinkan sitter fast och stek båda sidor.
    3. Finhacka schalottenlök och stek i rikligt med olivolja. Tillsätt hackad tomat, slå på vinäger och kalvfond. Låt koka ihop och smaka av med salt och peppar.
    4. Slå över broilern vid servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben